Avantajele unui blog pentru afacere

Image 01

Partea sociala a unei afaceri nu mai poate fi ignorata de ceva vreme. Este atat de usor sa ceri pareri, sa te implici in baza de clienti prin intermediul retelelor de socializare precum Facebook, Twitter, etc.

Cuvantul „blog” isi are originea in limba engleza, mai precis este prescurtarea de la weblog care se traduce „jurnal web” si in care poti scrie articole periodice despre experientele personale, trairi sau orice alta tema aleasa de tine. Doua dintre cele mai cunoscute platforme de blogging - Wordpress si Blogger.

Blogurile, in general, asigura expunere foarte mare, intrucat continutul lor este indexat de motoarele de cautare, astfel postarea ta ajunge in rezultatele cautarilor - pe masura ce iti maresti numarul de cititori ai blogului, iti cresti si posibilitatea de a-ti putea prezenta produsele si serviciile in fata unui public mai mare, implicit cresti numarul de potentiali clienti.

Blog de afaceri - prezentare a afacerii, de marketing, de branding, PR

Image 02

Blogul de afaceri este un instrument perfect de promovare, mai ales ca are costuri de producere foarte mici, este unealta perfecta de informare si atragere a clientilor care iti permite sa comunici liber si sa le oferi informatii, analize, proiectii, idei si inovatii. Pentru multi oameni de afaceri, continutul business al unui blog actualizat constant conteaza mult si devine o obisnuinta sa-l citeasca. Astfel iti creezi, in timp, o comunitate care graviteaza in jurul postarilor tale!

Un incident ori un serviciu prost efectuat poate avea efecte devastatoare asupra numarului de clienti care apeleaza la firma ta pentru a rezolva o situatie, tocmai de aceea, un blog este un mediu perfect pentru a prezenta scuze, pentru a prezenta solutii, ceea ce duce la oprirea efectul comentariilor negative, daca te implici, raspunzi la intrebari si oferi solutii si transmiti clientilor ca sunt importanti pentru tine si afacerea ta.

 

Retele pe care putem sa ne promovam afacerea ...

Vanzari directe si interactiune cu clientul final, organizarea de concursuri cu premii asigura crestere organica a paginii. Nu trebuie ignorata nici partea de promovare SEO, avand pagini, commenturi, grupuri ...

Facebook

Expunere internationala, listarea web siteului pe conturi de Twitter ajuta in pozitionarea in rezultatele oferite de Google.

Twitter

Retea mai putin cunoscuta si utilizata in Romania, va asigura dezvoltare si expunere SEO in state precum SUA, utilizatorii internationali avand aproape o obsesie din a marca linkurile pe care le plac!

Stumbleupon

Retea care permite urcarea si marcarea la favorite a unor imagini, fie proprii, fie ale altor utilizatori, iar daca produsele prezentate sunt de interes o sa rapid raspandite prin multe liste de favorite.

Pinterest